
Mια ξεχωριστή επιτυχία με αριστοκρατική, ροζέ φορεσιά. H περήφανη καταγωγή του κρασιού αυτού από τις καταξιωμένες και πολυδύναμες ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot.
Χρώμα Ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα
Άρωμα Μπουκέτο από φράουλες και κεράσια
Γεύση Φρουτώδης επίθεση, πολύ καλή ισορροπία με ευχάριστη οξύτητα και μακριά επίγευση
ΣυνοδεύειΡιζότο με γαρίδες, μακαρονάδα με θαλασσινά, σολομός με λευκή σάλτσα, μύδια σαγανάκι
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 80%, Merlot 20%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες στα 200 μέτρα
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, προζυμωτική εκχύλιση, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές
Σταθεροποίηση Τρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Βραβεία
§ Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2006, Βρυξέλλες
§ Αργυρό Μετάλλιο, Mondial du Rose 2006, Γαλλία
§ Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2002, Βρυξέλλες
§ Αργυρό Μετάλλιο Challenge International du Vin 2002, Blaye-Bourg, Bordeaux.
Tην μοναδική του γεύση συνθέτουν με ξεχωριστή μαεστρία οι μπορντωλέζικες ποικιλίες Sauvignon Blanc και το αιγαιοπελαγίτικο Aσύρτικο που δίνει το δικό του μεσογειακό παρόν στο τελικό αποτέλεσμα.
Χρώμα Αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγειες
Άρωμα Ροδάκινο, εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα με νότες ανανά.
Γεύση Φρέσκα τροπικά φρούτα σε ισορροπία με ιδανική οξύτητα.
Συνοδεύει Πράσινες σαλάτες, μικρά τηγανητά ψάρια (αθερίνα, μαρίδα κτλ), πλατώ τυριών (λευκά κατσικίσια)
Ποικιλία Sauv. Blanc 85%, Ασύρτικο 15%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση, Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, προζυμωτική εκχύλιση, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές. ΣταθεροποίησηΤρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Selections Mondiales 2011, Καναδάς
Χρυσό Μετάλλιο, Challenge International du Vin 2010, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, Selections Mondial 2009, Mόντρεαλ - Καναδάς
Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2009, Βρυξέλλες
Πρόκειται για το βελούδινο παιδί της οικογένειας των Aμέθυστων. Το πορφυρό αυτό και λαμπερό κρασί δημιουργείται από τις μικρές αποδόσεις του βασικού Cabernet Sauvignon, αλλά και του Merlot και του ελληνικού Αγιωργίτικου.
Χρώμα Βαθύ, ζωηρό πορφυρό χρώμα
Άρωμα Φρουτώδες με νότες κερασιού βατόμουρου, μπαχαρικών και καπνού
Γεύση Σωματώδες, βελούδινο με έντονο δαμάσκηνο. Καλή συμπύκνωση και ισορροπημένη οξύτητα με στιβαρές ώριμες τανίνες.
Μακριά επίγευση με νότες μπαχαρικών
Συνοδεύει Χοιρινό ψητό φούρνου, μοσχαράκι κοκκινιστό
Παλαίωση 15 χρόνια
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20%, Agiorgitiko 10%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε νέα (30%) και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια (12 μήνες)
Σταθεροποίηση Ελαφρύ φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Challenge International du Vin 2012, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, Selections Mandiales des Vins 2012, Καναδάς
Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2009, Γερμανία
Trophee Excelence, Citadelles du Vin 2008, Γαλλία
Mέλος της οικογένειας των λευκών κρασιών με την επαναστατική γεύση, που αναπτύσσονται και εξελίσσονται μέσα σε δρύινο βαρέλι.
Χρώμα Διαυγές ανοιχτό κίτρινο χρώμα με χρυσαφιές ανταύγειες
Άρωμα Τυπική μύτη sauvignon, εξαιρετικό μπουκέτο λευκών λουλουδιών βουτύρου και βανίλιας
Γεύση Βούτυρο, εσπεριδοειδή, τροπικά φρούτα και μάνγκο με ισορροπημένη οξύτητα που προσφέρει ιδανική αρμονία στο κρασί. Μακρύ τελείωμα με αρώματα φρούτων και δρυός
Συνοδεύει Λιπαρά ψάρια στη σχάρα (συναγρίδα, τσιπούρα), λαδερά πλούσια σε μυρωδικά, λαχανοσαρμάδες, ψαρόσουπα
Παλαίωση 7 - 10 χρόνια
Ποικιλία Sauvignon Blanc 100%
Έδαφος Ασβεστούχο αργυλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, προζυμωτική εκχύλιση, ζύμωση και ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για 4 μήνες
Σταθεροποίηση Τρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο,Challenge International du Vin 2010, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο,Citadelles du Vin 2010, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, Vinalies International 2009, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, Mundus Vini 2009, Γερμανία
Ένα μοναδικά επιλεγμένο Cabernet Sauvignon με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση είναι το λίκνο του βαθυκόκκινου, πληθωρικού αυτού κρασιού.
Χρώμα Βαθύ πορφυρό χρώμα
Άρωμα Πολυεπίπεδη μύτη με μπουκέτο ώριμων μαύρων φρούτων και αρώματα καπνού, μέντας και κέδρου στο φόντο
Γεύση Στιβαρή δομή και πλούσιος όγκος. Πολύ καλή συμπύκνωση μικρών κόκκινων φρούτων. Δυναμικές αλλά ώριμες τανίνες που οδηγούν σε πολύ μακριά επίγευση
Συνοδεύει Μοσχαρίσιο φιλέτο, μπριζόλες στα κάρβουνα, καρέ αρνιού
Παλαίωση 20 χρόνια
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 100%
Έδαφος Αργιλώδες, πετρώδες σε πλαγιά στα 300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια (18 μήνες), παλαίωση στη φιάλη. Σταθεροποίηση
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Vinallies Internationales, 2011, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2009, Γερμανία
Χρυσό Μετάλλιο, Citadelles du Vin 2008, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2008, Γερμανία
Aπό τη φημισμένη παγκοσμίως ποικιλία δημιουργείται αυτό το φιλόδοξο κρασί.
Χρώμα Καθαρό, φωτεινό κιτρινοπράσινο χρώμα
Άρωμα Ωραία ισορροπημένο μπουκέτο λεμονιού, ανανά και λουλουδιών
Γεύση Βελούδινη επίθεση που εξελίσσεται σε δυνατές γεύσεις ανανά λεμονιού και μοσχολέμονου καλά ισορροπημένη με έντονη οξύτητα και μακριά επίγευση
Συνοδεύει Σαλάτες με τυρί (χωριάτικη, ρόκα με κατσικίσιο), σαρδέλες στη σχάρα, πέστροφα, γλώσσα, καλκάνι, καρμπονάρα, κοτόπουλο ψητό με πατάτες, τυριά (κίτρινα μικρής ωρίμανσης)
Ποικιλία Chardonnay 100%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, προζυμωτική εκχύλιση, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές
Σταθεροποίηση Τρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Βραβεία: Αργυρό Μετάλλιο, Vinalies International 2009, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, Mundus Vini 2009, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Chardonnay du Monde 2009, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, Vinalies International 2007, Γαλλία
Aπό τη φημισμένη ποικιλία Merlot και με εκχύλιση 25 ημερών, εμφανίζεται το πληθωρικό αυτό κρασί.
Χρώμα Νεαρό, πλούσιο κόκκινο χρώμα
Άρωμα Πολύπλοκα αρώματα μικρών φρούτων του δάσους, μέντα και ευκάλυπτος
Γεύση Πολύ καλή συμπύκνωση, φρουτώδες και στρογγυλό με στιβαρές καλοδουλεμένες τανίνες και έντονο μακρύ τελείωμα
Συνοδεύει Γουρουνόπουλο στη σούβλα, πανσέτα στη σχάρα
Παλαίωση 15 χρόνια
Ποικιλία Merlot 100%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε νέα (40%) και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια (12 μήνες)
Σταθεροποίηση Ελαφρύ φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Selections Mandiales des Vins 2012, Καναδάς
Καλυτερος Ερυθρός Οίνος του Διαγωνισμού, Vinalies Internationales Παρίσι 2011
Χρυσό Μετάλλιο, Vinalies Internationales Παρίσι 2011
Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο, Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2005
Μεσογειακό ταμπεραμέντο με το Ιταλικό Refosco και το Ελληνικό Αγιωργίτικο να ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα εκρηκτικό συνδυασμό.
Χρώμα Βαθύ κόκκινο με βιολετί ανταύγειες
Άρωμα Πολύπλοκο με νότες ώριμων φρούτων του δάσους, μπαχαρικών και σοκολάτας
Γεύση Ογκώδες και λιπαρό με αρμονική οξύτητα και στιβαρές τανίνες. Δυνατή επίγευση με νότες βαρελιού
Συνοδεύει Αγριογούρουνο στη σχάρα, ελάφι στο φούρνο.
Παλαίωση 15 χρόνια
Ποικιλία Refosco 60%, Agiorgitiko 40%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε νέα (40%) και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια (12 μήνες)
Σταθεροποίηση Ελαφρύ φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Challenge International du Vin 2011, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, Selections Mondiales 2010, Καναδάς
Χρυσό Μετάλλιο, Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2006
Το πάντρεμα του Cabernet Sauvignon με το ελληνικό Αγιωργίτικο δίνει ένα εξαίρετο κρασί.
ΑΦΙΛΤΡΑΡΙΣΤΟ: Προτείνεται μετάγγιση πριν το σερβίρισμα
Χρώμα Βαθύ ζωηρό κόκκινο χρώμα
Άρωμα Φρουτώδες και πολύπλοκο με νότες βατόμουρου, κέδρου και μπαχαρικών
Γεύση Σωματώδες, βελούδινο με έντονο δαμάσκηνο. Πολύ καλή συμπύκνωση και ισορροπημένη οξύτητα με ώριμες, καλοδουλεμένες τανίνες. Πολύ μακριά επίγευση με νότες μπαχαρικών
Συνοδεύει Kοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας, σουτζουκάκια με σάλτσα και ρύζι, μοσχαράκι γιουβέτσι, μελιτζάνες με κρέας
Παλαίωση 20 χρόνια
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 90% - Agiorgitiko 10%
Έδαφος Αργιλώδες ασβεστούχο σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, διαλογή ραγών, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι, παλαίωση σε νέα (50%) και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια (18 μήνες) Σταθεροποίηση
Βραβεία: Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2011, Γερμανία
Χρυσό Μετάλλιο, Selections Mandiales des Vins 2008, Καναδάς
Ένα κρασί που πλησιάζει το απόλυτο. Syrah και Αγιωργίτικο από τον Αττικό αμπελώνα με εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις, δίνουν μετά από μακριά εκχύλιση αυτό το πολύ σκούρο μαυροκόκκινο κρασί.
ΑΦΙΛΤΡΑΡΙΣΤΟ: Προτείνεται μετάγγιση πριν το σερβίρισμα.
Χρώμα Πολύ βαθύ ζωηρό κόκκινο χρώμα με ελαφρές μωβ ανταύγειες
Άρωμα Έντονο και πολύπλοκο αλλά συνάμα κομψό με αρώματα κερασιού, δαμάσκηνου, βανίλιας, σύκου και σοκολάτας
Γεύση Πλούσιο, με ισορροπημένη οξύτητα και μεταξένιες τανίνες ενώ το τελείωμα του είναι πολύ μακρύ διανθισμένο με νότες βανίλιας
Συνοδεύει Μοσχάρι κατσαρόλας με σάλτσα, συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα, κρέας με πικάντικη κόκκινη σάλτσα
Παλαίωση 15 χρόνια
Ποικιλία Syrah 90% - Agiorgitiko 10%
Έδαφος Ασβεστούχο αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, διαλογή ραγών, έκθλιψη, ζύμωση σε δρύινη δεξαμενή, μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι, παλαίωση σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια (24 μήνες) Σταθεροποίηση
Βραβεία: Καλύτερος Ελληνικός Οίνος, Citadelles du Vin 2008, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, Citadelles du Vin 2008, Γαλλία
Με φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο, το Syrah φανερώνει σε αυτό το μονοποικιλιακό κρασί τις αρετές που το έκαναν τόσο αγαπητό.
Χρώμα Σκούρο κόκκινο με βιολετί ανταύγειες
Άρωμα Έντονο και πολύπλοκο με νότες μπαχαρικών, κόκκινων φρούτων του δάσους και σοκολάτα
Γεύση Φρουτώδες και στρογγυλό με ικανοποιητικό όγκο, ώριμες, μαλακές τανίνες και μακρύ τελείωμα με νότες μπαχαρικών
Συνοδεύει Μακαρονάδα με κιμά (μπολονέζ), μουσακάς, φτερωτό κυνήγι (ορτύκια-φασιανός), κατσίκι στη γάστρα, σπετζοφάι
Παλαίωση 10 χρόνια
Ποικιλία Syrah 100%
Έδαφος Αργιλώδες σε πλαγιά στα 150-200 μέτρα
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε νέα (25%) και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια (12 μήνες) Σταθεροποίηση Ελαφρύ φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2010, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Vinalies International 2005, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, China Wine and Spirits Competition 2004
H αυστηρή επιλογή σταφυλιών από την μπορντωλέζικη ποικιλία Semillon δίνει τη θέση της σε μια ζύμωση σε δρύινο βαρέλι.
Χρώμα Απαλό, φωτεινό χρυσοκίτρινο χρώμα
Άρωμα Λουλουδάτο μπουκέτο που συμπληρώνεται από αρώματα πορτοκαλιού, μοσχολέμονου και ξερού βερίκοκου με νότες βανίλιας και brioche
Γεύση Πολύπλοκο, καλά δομημένο, στρογγυλό στόμα με γεύσεις εσπεριδοειδών και μακρύ τελείωμα διανθισμένο με αρώματα μοσχολέμονου
Συνοδεύει Λιγότερο λιπαρά ψάρια στη σχάρα (λαβράκι), αστακός, κοτόπουλο με λευκή σάλτσα, καπνιστά τυριά (μετσοβόνε)
Παλαίωση 3-4 χρόνια
Ποικιλία Semillon 100%
Έδαφος Ασβεστούχο αργιλώδες σε πλαγιά στα 200 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση και ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για 6 μήνες
Σταθεροποίηση Τρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Βραβεία: Αργυρό Μετάλλιο, International Wine and Spirit Competition 2009, Αγγλία.
Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2006, Γερμανία
Aργυρό Μετάλλιο, International Wine Challenge 2006, Αγγλία
Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2006, Βρυξέλλες
Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2003, Bρυξέλλες.
Από τη Μαλαγουζιά το Μοσχατο και το Sauvignon Blanc δημιουργείται αυτό το φρουτώδες και παιχνιδιάρικο κρασί.
Χρώμα Ανοιχτό πρασινοκίτρινο
Άρωμα Λευκά λουλούδια, ροδάκινο και ήπια φυτικά αρώματα
Γεύση Μαλακό και στρογγυλό με αρκετά έντονη οξύτητα και ικανοποιητικής διάρκειας επίγευση
Συνοδεύει Απεριτίφ, ινδική και ταϊλανδέζικη κουζίνα
Ποικιλία Μαλαγουζια 50%,Μοσχάτο 25%,Sauv. Blanc 25%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, προζυμωτική εκχύλιση, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές
Σταθεροποίηση Τρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Ο συνδυασμός του Cabernet Sauvignon του Αγιωργίτικου και του Syrah από τον αμπελώνα της Δράμας γεννά το ερυθρό κρασί της οικογένειας.
Χρώμα Βαθύ, λαμπερό κόκκινο χρώμα
Άρωμα Έντονα φρουτώδες με αρώματα κερασιού και βατόμουρου καθώς και νότες μπαχαρικών
Γεύση Μεσαίου όγκου με αρκετά φρουτώδη χαρακτήρα και μαλακές τανίνες
Συνοδεύει Σολομός με κόκκινη σάλτσα, κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και με κιμά
Παλαίωση 8 χρόνια
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 60%, Syrah 20%, Agiorgitiko 20%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (10 μήνες)
Σταθεροποίηση Ελαφρύ φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2011, Γερμανία
Tο εκλεκτό αυτό γνήσιο απόσταγμα γίνεται αντάξιο του περήφανου ονόματός του χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία του υπερσύγχρονου αποστακτηρίου του Kτήματος.
H πολλαπλή απόσταξη που πραγματοποιείται μέσα στους χάλκινους άμβυκες εκμηδενίζει τις δύσοσμες ουσίες, προστατεύοντας παράλληλα το ευαίσθητο άρωμα του αποστάγματος. Tο αποτέλεσμα είναι ένα τσίπουρο με φρουτώδη χαρακτήρα εκλεκτών ποικιλιών και φόντο άνθη πορτοκαλιάς, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η αυθεντικότερη grappa.
Παγωμένο, χωρίς όμως παγάκια, κερδίζει τις πιο θερμές εντυπώσεις.
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2012, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Brussels Spirits Awards 2012, Βρυξέλλες
Χρυσό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2008, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2004, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Brussels Spirits Awards 2005, Βρυξέλλες
Χρυσό Μετάλλιο, China Wine and Spirits Competition 2004
Ένα απόσταγμα που περιέχει την αυθεντική γεύση της παράδοσης, γιατί αποστάχθηκε παρουσία ενός εκλεκτού και αρωματικού βοτάνου της ελληνικής υπαίθρου: το μακεδονικό γλυκάνισο, που αιώνες τώρα γλυκαίνει και συγκινεί τις καρδιές όλων των Eλλήνων.
Tο χρώμα της θάλασσας, του λαμπερού ήλιου και του καταγάλανου ουρανού συμπληρώνεται σήμερα με αυτό το γνήσιο απόσταγμα της χώρας μας, δημιουργώντας την θύμηση της παλιάς και αξέχαστης ατμόσφαιρας των Hδώνων.
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2012, Γερμανία
Χρυσό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2009, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Destillata 2006, Αυστρία
Χρυσό Μετάλλιο, China Wine and Spirits Competition 2004
Αργυρό Μετάλλιο, Brussels Spirits Awards 2004, Βρυξέλλες
Μια σύγχρονη έκφραση του παραδοσιακού μας αποστάγματος, το Ούζο Ηδωνικό αποστάζει 100% με επιλεγμένα βότανα και σπόρους της Ελληνικής γης.
Το αρωματικό και δυναμικό Μοσχάτο Αλεξανδρείας ξεδιπλώνει τις χάρες του σε αυτό το φίνο απόσταγμα. Μέσα από μια αργή διαδικασία αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας που θυμίζουν τριαντάφυλλο λεμόνι και άνθη πορτοκαλιάς.
Τα αποστάγματα σταφυλής Methexis πίνονται παγωμένα ή σε θερμοκρασία δωματίου. Το καθένα με το δικό του αρωματικό χαρακτήρα είτε σκέτα, είτε με καφέ ή γλυκό, σαν χωνευτικό, προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία.
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Challenge International du Vin 2010, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, International Wine & Spirit Competition 2008, Αγγλία
Χρυσό Μετάλλιο, China Wine and Spirits Competition 2004
Αργυρό Μετάλλιο, Brussels Spirits Awards 2004, Βρυξέλλες
Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2002, Βρυξέλλες - Βέλγιο.
Αργυρό Μετάλλιο, Challenge International Du Vin 2002, Μπορντώ - Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, International Wine and Spirit Competition 2000, Αγγλία.
Αργυρό Μετάλλιο, Wine Spirits Competition 2000, Κίνα
Αργυρό Μετάλλιο, International Wine and Spirit Competition 1999, Αγγλία.
Τα αγαπημένα κρασιά του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη σε περιορισμένες εμφιαλώσεις Magnum.
Οι φιάλες του 1,5 λίτρου αποτελούν ιδανική επιλογή για κάθε connaisseur. Το μεγαλύτερο μέγεθος της φιάλης επιτρέπει την καλύτερη και μακρύτερη παλαίωση των κρασιών προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και αρμονία σε όσους μπορούν να περιμένουν.
Η ιστορία της παραγωγής αρτυμάτων από σταφύλι, μας πηγαίνει 2500 χρόνια πίσω στα μέρη της εγγύς ανατολής. Εκεί τα γνώρισαν Έλληνες και Ρωμαίοι κατακτητές, τα εκτίμησαν και τα εισήγαγαν στις γαστρονομικές τους συνήθειες και όχι μόνο. Πλήθος αναφορών υπάρχουν για την χρήση τους στην Αρχαία Ελλάδα, από το οξύμελο και τον μέλανα ζωμό, έως τις θεραπείες του Ιπποκράτη και τις συνταγές των δειπνοσοφιστών. Το Βοτανικό Ξίδι Αδριανής παράγεται από επιλεγμένα λευκά σταφύλια της Δράμας. Ο χυμός δίνει αρχικά συμπυκνωμένο γλεύκος και οξοποιημένο κρασί και το προϊόν της σύνθεσής τους οδηγείται για παλαίωση.
Ακολουθώντας την διαδικασία παραγωγής των διάσημων balsamico tradizionale, η παλαίωση του Aceto Botanico Adriani Gold Seal γίνεται σε συστοιχίες μικρών βαρελιών και διαρκεί οκτώ χρόνια. Το διαδοχικό πέρασμα από βαρέλια 50 έως 3 λίτρων φτιαγμένα από Δρυ, Καστανιά, Κερασιά και Μέλιο έχει σαν αποτέλεσμα ένα πλουσιότατο αρωματικά άρτυμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολεξία τις πιο απλές ή σύνθετες γευστικές δημιουργίες. Χρησιμοποιήστε το με φειδώ σε ψητά φιλέτα, ριζότο, ώριμα τυριά και φρέσκες φράουλες ή πρωτοτυπήστε σερβίροντας το σε πανακότα ή παγωτό βανίλια και εντυπωσιάστε.
Η ιστορία της παραγωγής αρτυμάτων από σταφύλι, μας πηγαίνει 2500 χρόνια πίσω στα μέρη της εγγύς ανατολής. Εκεί τα γνώρισαν Έλληνες και Ρωμαίοι κατακτητές, τα εκτίμησαν και τα εισήγαγαν στις γαστρονομικές τους συνήθειες και όχι μόνο. Πλήθος αναφορών υπάρχουν για την χρήση τους στην Αρχαία Ελλάδα, από το οξύμελο και τον μέλανα ζωμό, έως τις θεραπείες του Ιπποκράτη και τις συνταγές των δειπνοσοφιστών. Το Βοτανικό Ξίδι Αδριανής παράγεται από επιλεγμένα λευκά σταφύλια της Δράμας. Ο χυμός δίνει αρχικά συμπυκνωμένο γλεύκος και οξοποιημένο κρασί και το προϊόν της σύνθεσής τους οδηγείται για παλαίωση.
Το Aceto Botanico Red Seal παλαιώνει για έξι χρόνια σε βαρέλια των 40 και 50 λίτρων από ξύλο Δρυός και Καστανιάς. Τα μικρότερα βαρέλια εντείνουν την επιρροή των ξύλων και ο συνδυασμός τους έχει σαν αποτέλεσμα ένα πιο σύνθετο μπουκέτο.
Η μεγαλύτερη συμπύκνωση και η ελαφρά μεγαλύτερη οξύτητα, βοηθούν ώστε να ανταπεξέρχεται καλύτερα στις ανάγκες του μαγειρέματος διατηρώντας τον γευστικό και αρωματικό του χαρακτήρα αλλά και στην συνοδεία εύγευστων σαλατών.
Η ιστορία της παραγωγής αρτυμάτων από σταφύλι, μας πηγαίνει 2500 χρόνια πίσω στα μέρη της εγγύς ανατολής. Εκεί τα γνώρισαν Έλληνες και Ρωμαίοι κατακτητές, τα εκτίμησαν και τα εισήγαγαν στις γαστρονομικές τους συνήθειες και όχι μόνο. Πλήθος αναφορών υπάρχουν για την χρήση τους στην Αρχαία Ελλάδα, από το οξύμελο και τον μέλανα ζωμό, έως τις θεραπείες του Ιπποκράτη και τις συνταγές των δειπνοσοφιστών. Το Βοτανικό Ξίδι Αδριανής παράγεται από επιλεγμένα λευκά σταφύλια της Δράμας. Ο χυμός δίνει αρχικά συμπυκνωμένο γλεύκος και οξοποιημένο κρασί και το προϊόν της σύνθεσής τους οδηγείται για παλαίωση.
Το Aceto Botanico Brown Seal παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων για τέσσερα χρόνια. Πέρα από τη συμπύκνωση, φυσικό αποτέλεσμα της παλαίωσης, η χρήση βαρελιών βοηθάει στο να αποκτήσει πολύπλοκα αρώματα.
Είναι ιδανικό για χρήση σε φρέσκες σαλάτες, είτε μόνο του είτε ως συστατικό πιο σύνθετων dressing, αλλά ανταποκρίνεται επάξια με τα λεπτά του αρώματα στις ανάγκες των γαστριμαργικών σας δημιουργιών.
Από επιλεγμένα σταφύλια Semillon υμπυκνώνουμε το γλεύκος και το οδηγούμε σε ζύμωση. Μέσα από μια προσεκτική διαδικασία οξοποίησης προκύπτει ένα πυκνό, αρωματικό ξίδι, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για μια ποικιλία aceto.
Παλαιώνει για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων. Η παρατεταμένη επαφή με τη δρυ αυξάνει την αρωματική του ένταση και την πυκνότητα του καθώς και τη δυνατότητα του να συμπληρώνει πιο απαιτητικά πιάτα.
Από επιλεγμένα σταφύλια Semillon υμπυκνώνουμε το γλεύκος και το οδηγούμε σε ζύμωση. Μέσα από μια προσεκτική διαδικασία οξοποίησης προκύπτει ένα πυκνό, αρωματικό ξίδι, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για μια ποικιλία aceto.
Διαυγασμένο για να διατηρήσει το ανοιχτό χρυσοκίτρινο χρώμα του, είναι ιδανικό για κάθε χρήση, και κυρίως για πιάτα που αναζητούμε την γεύση και τα αρωματικά πλεονεκτήματα του βαλσαμικού ξιδιού χωρίς το έντονο χρώμα του.
Από επιλεγμένα σταφύλια Semillon υμπυκνώνουμε το γλεύκος και το οδηγούμε σε ζύμωση. Μέσα από μια προσεκτική διαδικασία οξοποίησης προκύπτει ένα πυκνό, αρωματικό ξίδι, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για μια ποικιλία aceto.
Παλαιώνει για ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων. Αυτή η μικρή επιρροή του βαρελιού εμπλουτίζει το αρωματικό δυναμικό του και η προσιτή τιμή του μετατρέπει μια γαστρονομική πολυτέλεια σε καθημερινή απόλαυση.
Λευκάδιος Λευκός, Τοπικός Οίνος Λευκάδας, λευκός ξηρός, Βαρδέα, 12.5 vol%
Λευκάδιος Ερυθρός, Τοπικός Οίνος Λευκάδας, ερυθρός ξηρός, Βαρτζαμί 12.5% vol
Vertzamo Λευκό, Επιτραπέζιος οίνος λευκός ξηρός, Βαρδέα, Ροδίτης, 12% vol
Vertzamo Ροζέ, Επιτραπέζιος οίνος ροζέ ξηρός, Βαρτζαμί, 12% vol
Vertzamo Ερυθρό, Επιτραπέζιος οίνος ερυθρός ξηρός, Βαρτζαμί, Merlot, 12% vol

Mια ξεχωριστή επιτυχία με αριστοκρατική, ροζέ φορεσιά. H περήφανη καταγωγή του κρασιού αυτού από τις καταξιωμένες και πολυδύναμες ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot.
Χρώμα Ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα
Άρωμα Μπουκέτο από φράουλες και κεράσια
Γεύση Φρουτώδης επίθεση, πολύ καλή ισορροπία με ευχάριστη οξύτητα και μακριά επίγευση
ΣυνοδεύειΡιζότο με γαρίδες, μακαρονάδα με θαλασσινά, σολομός με λευκή σάλτσα, μύδια σαγανάκι
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 80%, Merlot 20%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες στα 200 μέτρα
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, προζυμωτική εκχύλιση, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές
Σταθεροποίηση Τρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Βραβεία
§ Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2006, Βρυξέλλες
§ Αργυρό Μετάλλιο, Mondial du Rose 2006, Γαλλία
§ Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2002, Βρυξέλλες
§ Αργυρό Μετάλλιο Challenge International du Vin 2002, Blaye-Bourg, Bordeaux.
Tην μοναδική του γεύση συνθέτουν με ξεχωριστή μαεστρία οι μπορντωλέζικες ποικιλίες Sauvignon Blanc και το αιγαιοπελαγίτικο Aσύρτικο που δίνει το δικό του μεσογειακό παρόν στο τελικό αποτέλεσμα.
Χρώμα Αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγειες
Άρωμα Ροδάκινο, εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα με νότες ανανά.
Γεύση Φρέσκα τροπικά φρούτα σε ισορροπία με ιδανική οξύτητα.
Συνοδεύει Πράσινες σαλάτες, μικρά τηγανητά ψάρια (αθερίνα, μαρίδα κτλ), πλατώ τυριών (λευκά κατσικίσια)
Ποικιλία Sauv. Blanc 85%, Ασύρτικο 15%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση, Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, προζυμωτική εκχύλιση, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές. ΣταθεροποίησηΤρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Selections Mondiales 2011, Καναδάς
Χρυσό Μετάλλιο, Challenge International du Vin 2010, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, Selections Mondial 2009, Mόντρεαλ - Καναδάς
Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2009, Βρυξέλλες
Πρόκειται για το βελούδινο παιδί της οικογένειας των Aμέθυστων. Το πορφυρό αυτό και λαμπερό κρασί δημιουργείται από τις μικρές αποδόσεις του βασικού Cabernet Sauvignon, αλλά και του Merlot και του ελληνικού Αγιωργίτικου.
Χρώμα Βαθύ, ζωηρό πορφυρό χρώμα
Άρωμα Φρουτώδες με νότες κερασιού βατόμουρου, μπαχαρικών και καπνού
Γεύση Σωματώδες, βελούδινο με έντονο δαμάσκηνο. Καλή συμπύκνωση και ισορροπημένη οξύτητα με στιβαρές ώριμες τανίνες.
Μακριά επίγευση με νότες μπαχαρικών
Συνοδεύει Χοιρινό ψητό φούρνου, μοσχαράκι κοκκινιστό
Παλαίωση 15 χρόνια
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20%, Agiorgitiko 10%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε νέα (30%) και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια (12 μήνες)
Σταθεροποίηση Ελαφρύ φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Challenge International du Vin 2012, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, Selections Mandiales des Vins 2012, Καναδάς
Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2009, Γερμανία
Trophee Excelence, Citadelles du Vin 2008, Γαλλία
Mέλος της οικογένειας των λευκών κρασιών με την επαναστατική γεύση, που αναπτύσσονται και εξελίσσονται μέσα σε δρύινο βαρέλι.
Χρώμα Διαυγές ανοιχτό κίτρινο χρώμα με χρυσαφιές ανταύγειες
Άρωμα Τυπική μύτη sauvignon, εξαιρετικό μπουκέτο λευκών λουλουδιών βουτύρου και βανίλιας
Γεύση Βούτυρο, εσπεριδοειδή, τροπικά φρούτα και μάνγκο με ισορροπημένη οξύτητα που προσφέρει ιδανική αρμονία στο κρασί. Μακρύ τελείωμα με αρώματα φρούτων και δρυός
Συνοδεύει Λιπαρά ψάρια στη σχάρα (συναγρίδα, τσιπούρα), λαδερά πλούσια σε μυρωδικά, λαχανοσαρμάδες, ψαρόσουπα
Παλαίωση 7 - 10 χρόνια
Ποικιλία Sauvignon Blanc 100%
Έδαφος Ασβεστούχο αργυλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, προζυμωτική εκχύλιση, ζύμωση και ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για 4 μήνες
Σταθεροποίηση Τρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο,Challenge International du Vin 2010, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο,Citadelles du Vin 2010, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, Vinalies International 2009, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, Mundus Vini 2009, Γερμανία
Ένα μοναδικά επιλεγμένο Cabernet Sauvignon με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση είναι το λίκνο του βαθυκόκκινου, πληθωρικού αυτού κρασιού.
Χρώμα Βαθύ πορφυρό χρώμα
Άρωμα Πολυεπίπεδη μύτη με μπουκέτο ώριμων μαύρων φρούτων και αρώματα καπνού, μέντας και κέδρου στο φόντο
Γεύση Στιβαρή δομή και πλούσιος όγκος. Πολύ καλή συμπύκνωση μικρών κόκκινων φρούτων. Δυναμικές αλλά ώριμες τανίνες που οδηγούν σε πολύ μακριά επίγευση
Συνοδεύει Μοσχαρίσιο φιλέτο, μπριζόλες στα κάρβουνα, καρέ αρνιού
Παλαίωση 20 χρόνια
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 100%
Έδαφος Αργιλώδες, πετρώδες σε πλαγιά στα 300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια (18 μήνες), παλαίωση στη φιάλη. Σταθεροποίηση
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Vinallies Internationales, 2011, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2009, Γερμανία
Χρυσό Μετάλλιο, Citadelles du Vin 2008, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2008, Γερμανία
Aπό τη φημισμένη παγκοσμίως ποικιλία δημιουργείται αυτό το φιλόδοξο κρασί.
Χρώμα Καθαρό, φωτεινό κιτρινοπράσινο χρώμα
Άρωμα Ωραία ισορροπημένο μπουκέτο λεμονιού, ανανά και λουλουδιών
Γεύση Βελούδινη επίθεση που εξελίσσεται σε δυνατές γεύσεις ανανά λεμονιού και μοσχολέμονου καλά ισορροπημένη με έντονη οξύτητα και μακριά επίγευση
Συνοδεύει Σαλάτες με τυρί (χωριάτικη, ρόκα με κατσικίσιο), σαρδέλες στη σχάρα, πέστροφα, γλώσσα, καλκάνι, καρμπονάρα, κοτόπουλο ψητό με πατάτες, τυριά (κίτρινα μικρής ωρίμανσης)
Ποικιλία Chardonnay 100%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, προζυμωτική εκχύλιση, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές
Σταθεροποίηση Τρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Βραβεία: Αργυρό Μετάλλιο, Vinalies International 2009, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, Mundus Vini 2009, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Chardonnay du Monde 2009, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, Vinalies International 2007, Γαλλία
Aπό τη φημισμένη ποικιλία Merlot και με εκχύλιση 25 ημερών, εμφανίζεται το πληθωρικό αυτό κρασί.
Χρώμα Νεαρό, πλούσιο κόκκινο χρώμα
Άρωμα Πολύπλοκα αρώματα μικρών φρούτων του δάσους, μέντα και ευκάλυπτος
Γεύση Πολύ καλή συμπύκνωση, φρουτώδες και στρογγυλό με στιβαρές καλοδουλεμένες τανίνες και έντονο μακρύ τελείωμα
Συνοδεύει Γουρουνόπουλο στη σούβλα, πανσέτα στη σχάρα
Παλαίωση 15 χρόνια
Ποικιλία Merlot 100%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε νέα (40%) και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια (12 μήνες)
Σταθεροποίηση Ελαφρύ φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Selections Mandiales des Vins 2012, Καναδάς
Καλυτερος Ερυθρός Οίνος του Διαγωνισμού, Vinalies Internationales Παρίσι 2011
Χρυσό Μετάλλιο, Vinalies Internationales Παρίσι 2011
Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο, Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2005
Μεσογειακό ταμπεραμέντο με το Ιταλικό Refosco και το Ελληνικό Αγιωργίτικο να ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα εκρηκτικό συνδυασμό.
Χρώμα Βαθύ κόκκινο με βιολετί ανταύγειες
Άρωμα Πολύπλοκο με νότες ώριμων φρούτων του δάσους, μπαχαρικών και σοκολάτας
Γεύση Ογκώδες και λιπαρό με αρμονική οξύτητα και στιβαρές τανίνες. Δυνατή επίγευση με νότες βαρελιού
Συνοδεύει Αγριογούρουνο στη σχάρα, ελάφι στο φούρνο.
Παλαίωση 15 χρόνια
Ποικιλία Refosco 60%, Agiorgitiko 40%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε νέα (40%) και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια (12 μήνες)
Σταθεροποίηση Ελαφρύ φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Challenge International du Vin 2011, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, Selections Mondiales 2010, Καναδάς
Χρυσό Μετάλλιο, Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2006
Το πάντρεμα του Cabernet Sauvignon με το ελληνικό Αγιωργίτικο δίνει ένα εξαίρετο κρασί.
ΑΦΙΛΤΡΑΡΙΣΤΟ: Προτείνεται μετάγγιση πριν το σερβίρισμα
Χρώμα Βαθύ ζωηρό κόκκινο χρώμα
Άρωμα Φρουτώδες και πολύπλοκο με νότες βατόμουρου, κέδρου και μπαχαρικών
Γεύση Σωματώδες, βελούδινο με έντονο δαμάσκηνο. Πολύ καλή συμπύκνωση και ισορροπημένη οξύτητα με ώριμες, καλοδουλεμένες τανίνες. Πολύ μακριά επίγευση με νότες μπαχαρικών
Συνοδεύει Kοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας, σουτζουκάκια με σάλτσα και ρύζι, μοσχαράκι γιουβέτσι, μελιτζάνες με κρέας
Παλαίωση 20 χρόνια
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 90% - Agiorgitiko 10%
Έδαφος Αργιλώδες ασβεστούχο σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, διαλογή ραγών, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι, παλαίωση σε νέα (50%) και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια (18 μήνες) Σταθεροποίηση
Βραβεία: Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2011, Γερμανία
Χρυσό Μετάλλιο, Selections Mandiales des Vins 2008, Καναδάς
Ένα κρασί που πλησιάζει το απόλυτο. Syrah και Αγιωργίτικο από τον Αττικό αμπελώνα με εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις, δίνουν μετά από μακριά εκχύλιση αυτό το πολύ σκούρο μαυροκόκκινο κρασί.
ΑΦΙΛΤΡΑΡΙΣΤΟ: Προτείνεται μετάγγιση πριν το σερβίρισμα.
Χρώμα Πολύ βαθύ ζωηρό κόκκινο χρώμα με ελαφρές μωβ ανταύγειες
Άρωμα Έντονο και πολύπλοκο αλλά συνάμα κομψό με αρώματα κερασιού, δαμάσκηνου, βανίλιας, σύκου και σοκολάτας
Γεύση Πλούσιο, με ισορροπημένη οξύτητα και μεταξένιες τανίνες ενώ το τελείωμα του είναι πολύ μακρύ διανθισμένο με νότες βανίλιας
Συνοδεύει Μοσχάρι κατσαρόλας με σάλτσα, συκώτι μοσχαρίσιο στη σχάρα, κρέας με πικάντικη κόκκινη σάλτσα
Παλαίωση 15 χρόνια
Ποικιλία Syrah 90% - Agiorgitiko 10%
Έδαφος Ασβεστούχο αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, διαλογή ραγών, έκθλιψη, ζύμωση σε δρύινη δεξαμενή, μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι, παλαίωση σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια (24 μήνες) Σταθεροποίηση
Βραβεία: Καλύτερος Ελληνικός Οίνος, Citadelles du Vin 2008, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, Citadelles du Vin 2008, Γαλλία
Με φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο, το Syrah φανερώνει σε αυτό το μονοποικιλιακό κρασί τις αρετές που το έκαναν τόσο αγαπητό.
Χρώμα Σκούρο κόκκινο με βιολετί ανταύγειες
Άρωμα Έντονο και πολύπλοκο με νότες μπαχαρικών, κόκκινων φρούτων του δάσους και σοκολάτα
Γεύση Φρουτώδες και στρογγυλό με ικανοποιητικό όγκο, ώριμες, μαλακές τανίνες και μακρύ τελείωμα με νότες μπαχαρικών
Συνοδεύει Μακαρονάδα με κιμά (μπολονέζ), μουσακάς, φτερωτό κυνήγι (ορτύκια-φασιανός), κατσίκι στη γάστρα, σπετζοφάι
Παλαίωση 10 χρόνια
Ποικιλία Syrah 100%
Έδαφος Αργιλώδες σε πλαγιά στα 150-200 μέτρα
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε νέα (25%) και παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια (12 μήνες) Σταθεροποίηση Ελαφρύ φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2010, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Vinalies International 2005, Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, China Wine and Spirits Competition 2004
H αυστηρή επιλογή σταφυλιών από την μπορντωλέζικη ποικιλία Semillon δίνει τη θέση της σε μια ζύμωση σε δρύινο βαρέλι.
Χρώμα Απαλό, φωτεινό χρυσοκίτρινο χρώμα
Άρωμα Λουλουδάτο μπουκέτο που συμπληρώνεται από αρώματα πορτοκαλιού, μοσχολέμονου και ξερού βερίκοκου με νότες βανίλιας και brioche
Γεύση Πολύπλοκο, καλά δομημένο, στρογγυλό στόμα με γεύσεις εσπεριδοειδών και μακρύ τελείωμα διανθισμένο με αρώματα μοσχολέμονου
Συνοδεύει Λιγότερο λιπαρά ψάρια στη σχάρα (λαβράκι), αστακός, κοτόπουλο με λευκή σάλτσα, καπνιστά τυριά (μετσοβόνε)
Παλαίωση 3-4 χρόνια
Ποικιλία Semillon 100%
Έδαφος Ασβεστούχο αργιλώδες σε πλαγιά στα 200 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση και ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για 6 μήνες
Σταθεροποίηση Τρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Βραβεία: Αργυρό Μετάλλιο, International Wine and Spirit Competition 2009, Αγγλία.
Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2006, Γερμανία
Aργυρό Μετάλλιο, International Wine Challenge 2006, Αγγλία
Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2006, Βρυξέλλες
Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2003, Bρυξέλλες.
Από τη Μαλαγουζιά το Μοσχατο και το Sauvignon Blanc δημιουργείται αυτό το φρουτώδες και παιχνιδιάρικο κρασί.
Χρώμα Ανοιχτό πρασινοκίτρινο
Άρωμα Λευκά λουλούδια, ροδάκινο και ήπια φυτικά αρώματα
Γεύση Μαλακό και στρογγυλό με αρκετά έντονη οξύτητα και ικανοποιητικής διάρκειας επίγευση
Συνοδεύει Απεριτίφ, ινδική και ταϊλανδέζικη κουζίνα
Ποικιλία Μαλαγουζια 50%,Μοσχάτο 25%,Sauv. Blanc 25%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, προζυμωτική εκχύλιση, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές
Σταθεροποίηση Τρυγική σταθεροποίηση, φιλτράρισμα
Ο συνδυασμός του Cabernet Sauvignon του Αγιωργίτικου και του Syrah από τον αμπελώνα της Δράμας γεννά το ερυθρό κρασί της οικογένειας.
Χρώμα Βαθύ, λαμπερό κόκκινο χρώμα
Άρωμα Έντονα φρουτώδες με αρώματα κερασιού και βατόμουρου καθώς και νότες μπαχαρικών
Γεύση Μεσαίου όγκου με αρκετά φρουτώδη χαρακτήρα και μαλακές τανίνες
Συνοδεύει Σολομός με κόκκινη σάλτσα, κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και με κιμά
Παλαίωση 8 χρόνια
Ποικιλία Cabernet Sauvignon 60%, Syrah 20%, Agiorgitiko 20%
Έδαφος Αλκαλικό αργιλώδες σε πλαγιά στα 200-300 μέτρα, βορεινή έκθεση
Οινοποίηση Διαλογή, αποβοστρύχωση, έκθλιψη, ζύμωση, μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (10 μήνες)
Σταθεροποίηση Ελαφρύ φιλτράρισμα
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Mundus Vini 2011, Γερμανία
Tο εκλεκτό αυτό γνήσιο απόσταγμα γίνεται αντάξιο του περήφανου ονόματός του χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία του υπερσύγχρονου αποστακτηρίου του Kτήματος.
H πολλαπλή απόσταξη που πραγματοποιείται μέσα στους χάλκινους άμβυκες εκμηδενίζει τις δύσοσμες ουσίες, προστατεύοντας παράλληλα το ευαίσθητο άρωμα του αποστάγματος. Tο αποτέλεσμα είναι ένα τσίπουρο με φρουτώδη χαρακτήρα εκλεκτών ποικιλιών και φόντο άνθη πορτοκαλιάς, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η αυθεντικότερη grappa.
Παγωμένο, χωρίς όμως παγάκια, κερδίζει τις πιο θερμές εντυπώσεις.
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2012, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Brussels Spirits Awards 2012, Βρυξέλλες
Χρυσό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2008, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2004, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Brussels Spirits Awards 2005, Βρυξέλλες
Χρυσό Μετάλλιο, China Wine and Spirits Competition 2004
Ένα απόσταγμα που περιέχει την αυθεντική γεύση της παράδοσης, γιατί αποστάχθηκε παρουσία ενός εκλεκτού και αρωματικού βοτάνου της ελληνικής υπαίθρου: το μακεδονικό γλυκάνισο, που αιώνες τώρα γλυκαίνει και συγκινεί τις καρδιές όλων των Eλλήνων.
Tο χρώμα της θάλασσας, του λαμπερού ήλιου και του καταγάλανου ουρανού συμπληρώνεται σήμερα με αυτό το γνήσιο απόσταγμα της χώρας μας, δημιουργώντας την θύμηση της παλιάς και αξέχαστης ατμόσφαιρας των Hδώνων.
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2012, Γερμανία
Χρυσό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2009, Γερμανία
Αργυρό Μετάλλιο, Destillata 2006, Αυστρία
Χρυσό Μετάλλιο, China Wine and Spirits Competition 2004
Αργυρό Μετάλλιο, Brussels Spirits Awards 2004, Βρυξέλλες
Μια σύγχρονη έκφραση του παραδοσιακού μας αποστάγματος, το Ούζο Ηδωνικό αποστάζει 100% με επιλεγμένα βότανα και σπόρους της Ελληνικής γης.
Το αρωματικό και δυναμικό Μοσχάτο Αλεξανδρείας ξεδιπλώνει τις χάρες του σε αυτό το φίνο απόσταγμα. Μέσα από μια αργή διαδικασία αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας που θυμίζουν τριαντάφυλλο λεμόνι και άνθη πορτοκαλιάς.
Τα αποστάγματα σταφυλής Methexis πίνονται παγωμένα ή σε θερμοκρασία δωματίου. Το καθένα με το δικό του αρωματικό χαρακτήρα είτε σκέτα, είτε με καφέ ή γλυκό, σαν χωνευτικό, προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία.
Βραβεία: Χρυσό Μετάλλιο, Challenge International du Vin 2010, Γαλλία
Χρυσό Μετάλλιο, International Wine & Spirit Competition 2008, Αγγλία
Χρυσό Μετάλλιο, China Wine and Spirits Competition 2004
Αργυρό Μετάλλιο, Brussels Spirits Awards 2004, Βρυξέλλες
Αργυρό Μετάλλιο, Concours Mondial 2002, Βρυξέλλες - Βέλγιο.
Αργυρό Μετάλλιο, Challenge International Du Vin 2002, Μπορντώ - Γαλλία
Αργυρό Μετάλλιο, International Wine and Spirit Competition 2000, Αγγλία.
Αργυρό Μετάλλιο, Wine Spirits Competition 2000, Κίνα
Αργυρό Μετάλλιο, International Wine and Spirit Competition 1999, Αγγλία.
Τα αγαπημένα κρασιά του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη σε περιορισμένες εμφιαλώσεις Magnum.
Οι φιάλες του 1,5 λίτρου αποτελούν ιδανική επιλογή για κάθε connaisseur. Το μεγαλύτερο μέγεθος της φιάλης επιτρέπει την καλύτερη και μακρύτερη παλαίωση των κρασιών προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και αρμονία σε όσους μπορούν να περιμένουν.
Η ιστορία της παραγωγής αρτυμάτων από σταφύλι, μας πηγαίνει 2500 χρόνια πίσω στα μέρη της εγγύς ανατολής. Εκεί τα γνώρισαν Έλληνες και Ρωμαίοι κατακτητές, τα εκτίμησαν και τα εισήγαγαν στις γαστρονομικές τους συνήθειες και όχι μόνο. Πλήθος αναφορών υπάρχουν για την χρήση τους στην Αρχαία Ελλάδα, από το οξύμελο και τον μέλανα ζωμό, έως τις θεραπείες του Ιπποκράτη και τις συνταγές των δειπνοσοφιστών. Το Βοτανικό Ξίδι Αδριανής παράγεται από επιλεγμένα λευκά σταφύλια της Δράμας. Ο χυμός δίνει αρχικά συμπυκνωμένο γλεύκος και οξοποιημένο κρασί και το προϊόν της σύνθεσής τους οδηγείται για παλαίωση.
Ακολουθώντας την διαδικασία παραγωγής των διάσημων balsamico tradizionale, η παλαίωση του Aceto Botanico Adriani Gold Seal γίνεται σε συστοιχίες μικρών βαρελιών και διαρκεί οκτώ χρόνια. Το διαδοχικό πέρασμα από βαρέλια 50 έως 3 λίτρων φτιαγμένα από Δρυ, Καστανιά, Κερασιά και Μέλιο έχει σαν αποτέλεσμα ένα πλουσιότατο αρωματικά άρτυμα ικανό να μεταμορφώσει στην κυριολεξία τις πιο απλές ή σύνθετες γευστικές δημιουργίες. Χρησιμοποιήστε το με φειδώ σε ψητά φιλέτα, ριζότο, ώριμα τυριά και φρέσκες φράουλες ή πρωτοτυπήστε σερβίροντας το σε πανακότα ή παγωτό βανίλια και εντυπωσιάστε.
Η ιστορία της παραγωγής αρτυμάτων από σταφύλι, μας πηγαίνει 2500 χρόνια πίσω στα μέρη της εγγύς ανατολής. Εκεί τα γνώρισαν Έλληνες και Ρωμαίοι κατακτητές, τα εκτίμησαν και τα εισήγαγαν στις γαστρονομικές τους συνήθειες και όχι μόνο. Πλήθος αναφορών υπάρχουν για την χρήση τους στην Αρχαία Ελλάδα, από το οξύμελο και τον μέλανα ζωμό, έως τις θεραπείες του Ιπποκράτη και τις συνταγές των δειπνοσοφιστών. Το Βοτανικό Ξίδι Αδριανής παράγεται από επιλεγμένα λευκά σταφύλια της Δράμας. Ο χυμός δίνει αρχικά συμπυκνωμένο γλεύκος και οξοποιημένο κρασί και το προϊόν της σύνθεσής τους οδηγείται για παλαίωση.
Το Aceto Botanico Red Seal παλαιώνει για έξι χρόνια σε βαρέλια των 40 και 50 λίτρων από ξύλο Δρυός και Καστανιάς. Τα μικρότερα βαρέλια εντείνουν την επιρροή των ξύλων και ο συνδυασμός τους έχει σαν αποτέλεσμα ένα πιο σύνθετο μπουκέτο.
Η μεγαλύτερη συμπύκνωση και η ελαφρά μεγαλύτερη οξύτητα, βοηθούν ώστε να ανταπεξέρχεται καλύτερα στις ανάγκες του μαγειρέματος διατηρώντας τον γευστικό και αρωματικό του χαρακτήρα αλλά και στην συνοδεία εύγευστων σαλατών.
Η ιστορία της παραγωγής αρτυμάτων από σταφύλι, μας πηγαίνει 2500 χρόνια πίσω στα μέρη της εγγύς ανατολής. Εκεί τα γνώρισαν Έλληνες και Ρωμαίοι κατακτητές, τα εκτίμησαν και τα εισήγαγαν στις γαστρονομικές τους συνήθειες και όχι μόνο. Πλήθος αναφορών υπάρχουν για την χρήση τους στην Αρχαία Ελλάδα, από το οξύμελο και τον μέλανα ζωμό, έως τις θεραπείες του Ιπποκράτη και τις συνταγές των δειπνοσοφιστών. Το Βοτανικό Ξίδι Αδριανής παράγεται από επιλεγμένα λευκά σταφύλια της Δράμας. Ο χυμός δίνει αρχικά συμπυκνωμένο γλεύκος και οξοποιημένο κρασί και το προϊόν της σύνθεσής τους οδηγείται για παλαίωση.
Το Aceto Botanico Brown Seal παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων για τέσσερα χρόνια. Πέρα από τη συμπύκνωση, φυσικό αποτέλεσμα της παλαίωσης, η χρήση βαρελιών βοηθάει στο να αποκτήσει πολύπλοκα αρώματα.
Είναι ιδανικό για χρήση σε φρέσκες σαλάτες, είτε μόνο του είτε ως συστατικό πιο σύνθετων dressing, αλλά ανταποκρίνεται επάξια με τα λεπτά του αρώματα στις ανάγκες των γαστριμαργικών σας δημιουργιών.
Από επιλεγμένα σταφύλια Semillon υμπυκνώνουμε το γλεύκος και το οδηγούμε σε ζύμωση. Μέσα από μια προσεκτική διαδικασία οξοποίησης προκύπτει ένα πυκνό, αρωματικό ξίδι, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για μια ποικιλία aceto.
Παλαιώνει για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων. Η παρατεταμένη επαφή με τη δρυ αυξάνει την αρωματική του ένταση και την πυκνότητα του καθώς και τη δυνατότητα του να συμπληρώνει πιο απαιτητικά πιάτα.
Από επιλεγμένα σταφύλια Semillon υμπυκνώνουμε το γλεύκος και το οδηγούμε σε ζύμωση. Μέσα από μια προσεκτική διαδικασία οξοποίησης προκύπτει ένα πυκνό, αρωματικό ξίδι, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για μια ποικιλία aceto.
Διαυγασμένο για να διατηρήσει το ανοιχτό χρυσοκίτρινο χρώμα του, είναι ιδανικό για κάθε χρήση, και κυρίως για πιάτα που αναζητούμε την γεύση και τα αρωματικά πλεονεκτήματα του βαλσαμικού ξιδιού χωρίς το έντονο χρώμα του.
Από επιλεγμένα σταφύλια Semillon υμπυκνώνουμε το γλεύκος και το οδηγούμε σε ζύμωση. Μέσα από μια προσεκτική διαδικασία οξοποίησης προκύπτει ένα πυκνό, αρωματικό ξίδι, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για μια ποικιλία aceto.
Παλαιώνει για ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων. Αυτή η μικρή επιρροή του βαρελιού εμπλουτίζει το αρωματικό δυναμικό του και η προσιτή τιμή του μετατρέπει μια γαστρονομική πολυτέλεια σε καθημερινή απόλαυση.
Λευκάδιος Λευκός, Τοπικός Οίνος Λευκάδας, λευκός ξηρός, Βαρδέα, 12.5 vol%
Λευκάδιος Ερυθρός, Τοπικός Οίνος Λευκάδας, ερυθρός ξηρός, Βαρτζαμί 12.5% vol
Vertzamo Λευκό, Επιτραπέζιος οίνος λευκός ξηρός, Βαρδέα, Ροδίτης, 12% vol
Vertzamo Ροζέ, Επιτραπέζιος οίνος ροζέ ξηρός, Βαρτζαμί, 12% vol
Vertzamo Ερυθρό, Επιτραπέζιος οίνος ερυθρός ξηρός, Βαρτζαμί, Merlot, 12% vol